کد خبر : 11192
تاریخ انتشار : دوشنبه 1 مهر 1398 - 6:51

حمله به تاسیسات

از نخستین روز آغاز رسمی جنگ ایران و عراق تاسیسات صنعت نفت ایران به عنوان اهداف بزرگ و قابل دسترس اقتصادی آماج حملات زمینی ، هوایی و موشکی دشمن قرار گرفت . به گزارش پایگاه خبری خوزتاب،به نقل از روابط عمومی، از همان دقایق آغازین روز ۲۹شهریور، گلوله باران پالایشگاه بزرگ آبادان که در خط

از نخستین روز آغاز رسمی جنگ ایران و عراق تاسیسات صنعت نفت ایران به عنوان اهداف بزرگ و قابل دسترس اقتصادی آماج حملات زمینی ، هوایی و موشکی دشمن قرار گرفت .

IMG 20190923 101803 456 300x178 حمله به تاسیسات

حمله به تاسیسات نفتی،جنگ دفاع مقدس


به گزارش پایگاه خبری خوزتاب،به نقل از روابط عمومی، از همان دقایق آغازین روز ۲۹شهریور، گلوله باران پالایشگاه بزرگ آبادان که در خط مقدم جبهه بود ،آغاز شد و خارک نیز به عنوان بزرگترین بندر صادراتی نفت ایران هدف حملات پی در پی هوایی دشمن قرار گرفت.

این در حالی بود که ماهها قبل از شروع جنگ عملیات خرابکارانه در خطوط لوله نفتی ایران که عموما با تحریک همسایه غربی و کشور های معاند صورت می گرفت، به دفعات انجام گرفته و عملیات حفاری شرکت ملی نفت ایران در مناطق مرزی غرب کشور ابتدا با حملات ایذایی مختل و بدنبال آن با حمله مستقیم بعثی ها متوقف و تعدادی از تجهیزات و دکل های نفت به عراق منتقل شده بود.

در اوايل جنگ حملات دشمن بر نفت‎كش‎ها و ديگر كشتي‎هاي تجاري چندان گسترده نبود ؛ چون دشمن عملاً به گسترش جنگ در حوزه‎ي خليج‎فارس نيازي نداشت. با اين وصف، بسيج تدريجي نيروهاي مردمي، تقويت جبهه‎هاي جنگ از سوي ايران و در فشار قرار دادن متجاوز، موجب شد كه دشمن با اهدافي چون قطع صدور نفت ايران، اخلال در روند واردات و صادرات، قطع راه‎هاي آبي و بالاخره بعد بين‎المللي دادن به جنگ در جهت درگير كردن ديگر كشورهاي منطقه، به پيشرفت جنگ، اقدامات تحريك‎آميز خود را در خليج‎فارس شدت داد و دردی ماه ۱۳۶۰ با حمله به دو كشتي خارجي عملاً امنيت خليج فارس را مختل كرد.

بدين طريق آبراه‎هاي جنوب ايران ناامن شدند و عراق براي تحقق بخشيدن به اهداف استراتژيك خود گام بر مي‎داشت.
در آن هنگام دولت ايران با درك موقعيت، فعاليت‎هاي گسترده‎اي را در جهت بازسازي مناطق و تأسيسات نفتي آغاز كرد. افزايش توليد نفت كه به دنبال اين اقدامات و در پي همين سياست صورت مي‎گرفت، توانمندي ايران را در راهبردي واداره امور جنگ به وضوح نشان داد.

عراق با موشك‎هاي اگزوسه، آرما و هواپيماهاي سوپراتانداردي كه از فرانسه دريافت كرده بود، مرتب به پايانه‎هاي نفتي و نفت‎كش‎هاي ما ضربه مي‎زد.

در طول سالیان جنگ، تاسیسات و کارخانجات شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب خسارات ناشی از ۲۵۰۰ حمله هوایی و موشکی راتحمل کرد. با این حال به عنوان سکاندار کشتی اقتصاد کشور تا واپسین روز جنگ برنامه حفظ توان واستمرارتولید به میزان متوسط ۳میلیون بشکه در روز را به سر انجام رساند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.