کد خبر : 4275
تاریخ انتشار : پنجشنبه 20 دی 1397 - 15:45

ابتلای ماهی های دجله و فرات به نوعی بیماری ویروسی، مردم مراقب باشند / کوتاهی در اجرای طرح پرورش ماهی در قفس قابل قبول نیست/لزوم تغییر نگاه آب و برق به طرح پرورش ماهی در قفس

کوتاهی در اجرای طرح پرورش ماهی در قفس قابل قبول نیست, لزوم تغییر نگاه آب و برق به طرح پرورش ماهی در قفس , ابتلای ماهی های دجله و فرات به نوعی بیماری ویروسی، مردم مراقب باشند

?کوتاهی در اجرای طرح پرورش ماهی در قفس قابل قبول نیست82613635 71772747 300x201 ابتلای ماهی های دجله و فرات به نوعی بیماری ویروسی، مردم مراقب باشند / کوتاهی در اجرای طرح پرورش ماهی در قفس قابل قبول نیست/لزوم تغییر نگاه آب و برق به طرح پرورش ماهی در قفس

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خوزتاب، غلامرضا شریعتی ۱۹دیماه ۹۷ در جلسه ستاد شیلات خوزستان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، در خصوص عدم اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در استان اظهار کرد: چنین طرحی در استان های مجاور اجرا می شود اما در خوزستان شاهد لجبازی برای اجرای آن هستیم.

وی با بیان اینکه این طرح در استان های لرستان، بوشهر و سد کارون چهار در حال اجرا است، افزود: در آخرین جلسه قرار بود که طرح پرورش ماهی در قفس به صورت پایلوت در استان انجام شود  اما باز هم این طرح به مرحله اجرا نرسید، این کوتاهی قابل قبول نیست و نباید اینگونه برخورد کرد.

استاندار خوزستان گفت: متأسفانه با وجود اینکه هواشناسی بیش از ۲۰ بار اعلام کرد که پاییز امسال در خوزستان شاهد بارندگی های خوبی خواهیم بود ولی سازمان آب و برق با اصرار و تأکید بارها گفته که پاییز خشک و بی آبی خواهیم داشت.

شریعتی ادامه داد: در چنین شرایطی باید همه خوزستان را تعطیل کرد و فقط سازمان آب و برق فعال باشد؛ چرا با تأکید اعلام می کنند که طرح پرورش ماهی در قفس برای استان خوب نیست ولی در سایر استان ها کار در حال انجام است.

هوشنگ حسونی زاده، معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز در این جلسه گفت: به صورت کتبی اعلام کردیم که طرح پرورش ماهی در قفس از نظر قانون مشکل ساز است و شهرهای آغاجری، امیدیه، میان کوه و روستاهای اعلامی آبفار تحت پوشش سد مارون هستند.

?لزوم تغییر نگاه سازمان آب و برق خوزستان

سیف الله حقیقی در ستاد شیلات خوزستان اظهار کرد: با موافقت وزارت نیرو مجوز اجرای طرح پرورش ماهی در قفس به میزان ۶ هزار تُن در حوضچه سد رئیسعلی دلواری دشتستان صادر شده است.

وی با بیان اینکه اجرای طرح پرورش ماهی در قفس به میزان یک هزار تن در سد کارون ۴ صادر شده است، افزود: این مجوزها نشان دهنده فعال بودن طرح پرورش ماهی در قفس است.

قائم مقام رئیس سازمان شیلات ایران و مجری طرح پرورش ماهی در قفس کشور تأکید کرد: برای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس در خوزستان، باید سازمان آب و برق استان از موضع نگاه با محوریت اجرایی نشدن به نگاه با محوریت اجرایی شدن طرح به موضوع ورود کند.

حقیقی با بیان اینکه خوزستان در زمینه تولید ماهی سردآبی رتبه ۲۵ کشور و همچنین در تولید و پرورش میگو مقام پنجم را دارد، گفت: این استان 

باید در اجرای طرح پرورش ماهی در قفس  با کمک مشاور و راهکارهای ارائه شده، حرکت خوبی را انجام دهد.

وی ادامه داد: در خوزستان پتانسیل زیادی برای پرورش ماهیان خاویاری وجود دارد و حتی می توان اعلام کرد که این استان دو برابر استان های شمالی در این زمینه از استعداد بهره مند است.

قائم مقام رئیس سازمان شیلات ایران و مجری طرح پرورش ماهی در قفس کشور با بیان اینکه سال گذشته ۲ هزار تُن گوشت و ۵ تن خاویار  در کشور تولید شده است، اظهار کرد: ۱۳۵ تن از گوشت و بخشی از خاویار تولید شده به خوزستان اختصاص داشت.

حقیقی تأکید کرد: با پرورش ماهیان خاویاری در خوزستان می توان تحولی در آبزی پروری در این استان ایجاد کرد چراکه این گونه ارزش بورسی و صادراتی بسیار خوب و بالایی هم دارد.

?ابتلای ماهی های دجله و فرات به نوعی بیماری ویروسی، مردم مراقب باشندCopy of ماهی فاسد 300x225 ابتلای ماهی های دجله و فرات به نوعی بیماری ویروسی، مردم مراقب باشند / کوتاهی در اجرای طرح پرورش ماهی در قفس قابل قبول نیست/لزوم تغییر نگاه آب و برق به طرح پرورش ماهی در قفس

حسین عبدالحی معاون توسعه آبزی پروری شیلات ایران اظهار کرد: ماهی تیلاپیا در آب های خوزستان رشد بسیاری داشته ولی با توجه به اینکه نسبت به ماهی کپور تجاری تر است و از نظر قیمت و بازار گونه ای بین المللی به شمار می رود، پیشنهاد می شود از این پتانسیل به عنوان ظرفیت اقتصادی بهره لازم را برد.

وی با بیان اینکه خوزستان از ظرفیت خوبی در پرورش ماهی خاویار برخوردار است، افزود: اولین بار که ماهی خاویار به خوزستان وارد شد تصور نمی شد که امکان پرورش این گونه در استان وجود داشته باشد ولی خوزستان به خوبی ظرفیت پرورش ماهی خاویار را دارد.

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران با اشاره به تایید بیماری در ماهیان رودخانه های دجله و فرات، بیان کرد: به همراه سازمان دامپزشکی این موضوع را پیگیری و یک آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به ویژه در خوزستان و کرمانشاه که با عراق هم مرز هستند، صورت گرفت.

عبدالحی با بیان اینکه این احتمال وجود دارد که ماهی ها به نوعی بیماری ویروسی مبتلا شده باشند، گفت: سازمان فائو نیز در این زمینه ورود پیدا کرده و سازمان دامپزشکی کشور هم با کشور عراق مکاتباتی داشته است.

وی با تأکید بر اینکه افرادی که به عراق تردد دارند باید مراقبت لازم را داشته باشند، گفت: در نقل و انتقال ماهی هم باید این مراقبت و دقت های لازم لحاظ و همچنین پیشنهاد می شود یک گروه برای بررسی این موضوع به عراق اعزام شوند. مهر

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.